ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη (από βάζο)
100 γρ. κινόα

1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
100 γρ. Κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το λάδι, μια μεγάλη πρέζα ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Σερβίρουμε τη σαλάτα και ρίχνουμε το Κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr