Υλικά
1 μαρούλι
2 λουκάνικα γαλοπούλας
8 ντοματίνια
½ φλιτζάνι κινόα βρασμένη και στραγγισμένη
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλ μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας σε ροδέλες πάχους ½ εκατοστού και τις αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Πλένουμε το μαρούλι και το στεγνώνουμε καλά. Το κόβουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ροδέλες από το λουκάνικο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά και την κινόα και τα ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει η κινόα λίγο από το ντρέσινγκ προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr