Υλικά
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο
1 φλιτζάνι λευκό λάχανο
1 πορτοκάλι

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Αφαιρούμε όλες τις άσπρες ίνες που έχει εξωτερικά και κόβουμε σε κομμάτια. Ιδανικά, κόβουμε με το μαχαίρι μας ανάμεσα στα νεύρα του πορτοκαλιού, ώστε τα κομμάτια που θα πάρουμε νε μην έχουν τα χονδρά κομμάτια από το φλούδι, αλλά να περιέχουν κυρίως τη σάρκα. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το κομμάτια από το λάχανο, τα πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και στο τέλος τοποθετούμε το πορτοκάλι. Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr