Μια σαλάτα με πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε αλλά και λιπαρά λόγω του αβοκάντο. Μπορεί να αποτελέσει και ένα κανονικό γεύμα.

Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 ματσάκι ρόκα
1 μέτρια ντομάτα
2 μέτρια αγγουράκια
3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι


Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, τα αγγουράκια, τη ρόκα και το αβοκάντο.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κουκουνάρι.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, με το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr