Ένας ιδανικός τρόπος να φέρουμε μικρούς και μεγάλους κοντά στο όσπρια, τα οποία έχουμε λιγάκι καμουφλάρει.
Μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική επιλογή ακόμη και ως γεύμα και για άτομα που τρώνε στο χώρο εργασίας. Ο συνδυασμός της φακής με ξύδι μπαλσάμικο μπορεί να αυξήσει την απορροφησιμότητα του σιδήρου που περιέχει.
Υλικά
250 γρ. φακές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
16 τοματίνια, κομμένα στα 4
200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κύβους
6 κ. σ. ελαιόλαδο
2 ½ κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό, μαζί με το δαφνόφυλλο. 20 λεπτά μετά το σημείο βρασμού, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε καλά.Τοποθετούμε τις φακές σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή : benecol.gr