Μια σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και φυτικές ίνες. Μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά για 4 άτομα

3 φλιτζάνια φασόλια (άσπρα)
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1φλιτζάνι ρόδι καθαρισμένο
5 κουταλιές χοντροκομμένη καρυδόψιχα
χυμό ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
7 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάστε τα φασόλια για 10-12 ώρες. Στη συνέχεια, βράστε τα και μόλις μαλακώσουν σουρώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Πλύντε και κόψτε τη ρόκα με τα χέρια και αναμίξτε την με τα φασόλια, το μαϊντανό, την καρυδόψιχα και το ρόδι. Χτυπήστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και περιχύστε τη σαλάτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr