Σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, χουρμάδες και φιστίκια Αιγίνης

Μια σαλάτα που συνδυάζει καλά λιπαρά και λίγη πρωτεΐνη από τα φιστίκια, πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά από τα λαχανικά και τα αποξηραμένα φρούτα.

Υλικά για 2 άτομα
8 φύλλα γαλλική σαλάτα ή μαρούλι
1 φλιτζάνι λόλα κόκκινη
½ φλιτζάνι ρόκα
8 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
Αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε χονδρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα φιστίκια και τους χουρμάδες κομμένους στα τέσσερα. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr