Υλικά

1 μικρή μερίδα φρέσκα φασολάκια πράσινα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 τόνος σε νερό

Για τη βινεγκρέτ
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μαγειρεύετε τα φασολάκια στον ατμό ή στην κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αναμιγνύετε με τα φασολάκια. Ανοίγετε μια κονσέρβα τόνου και τη στραγγίζετε. Σπάτε τον τόνο και τον ρίχνετε στη σαλάτα. Στη συνέχεια χτυπάτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το βαλσάμικο και περιχύνετε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr