Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι baby ρόκα

7-8 γαρίδες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την κινόα σε νερό για περίπου ½ ώρα. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε την κινόα καλά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με το κολοκύθι, το δυόσμο, το κρεμμύδι και τη ρόκα. Αναμιγνύουμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την κινόα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα μπολ σαλάτας. Από πάνω τοποθετούμε τις ψητές γαρίδες και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr