Υλικά (για μια σαλάτα τουλάχιστον 2 ατόμων)
1 φλιτζάνι κινόα καλά μουλιασμένη σε νερό και στραγγισμένη
2 κονσέρβες τόνο καλά στραγγισμένες
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους τόνους, το κολοκύθι και την πιπεριά, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr