Ο συνδυασμός λαχανικών και ξηρών καρπών σε μία σαλάτα την κάνει πιο πλήρη. Οι ξηροί καρποί αυξάνουν το περιεχόμενο του γεύματος σε αμινοξέα και καλής ποιότητας λιπαρά.

Υλικά για 6 άτομα
2 γαλλικές σαλάτες
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
10 λιαστές ντομάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ξύδι
½ φλιτζάνι σταφίδες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τη ρόκα και τις σαλάτες και τα κόβετε με το χέρι. Προσθέτετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr