Όταν η σαλάτα γίνεται πλήρες γεύμα. Ένα πάντρεμα λαχανικών και φρούτων, πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, με ξηρούς καρπούς και τυρί, που μας δίνει ένα απόλυτα ισορροπημένο και πλήρες σε θρεπτικά συστατικά πιάτο.

Υλικά
100γρ σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χονδρά κομμάτια με τα χέρια
7-8 φύλλα ρόκα
1 ώριμο νεκταρίνι
3 κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροσπασμένα
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα ψιλοκομμένη, τα καρύδια και το νεκταρίνι (αν θέλετε με το φύλλο ή αλλιώς το ξεφλουδίζετε) κομμένο σε φετάκια ή κυβάκια.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύδι και την παρμεζάνα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και από πάνω τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr