Γεύμα πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα λόγω του χταποδιού, του ελαιολάδου και της καρυδόψιχας, αλλά και αντιοξειδωτικών (ρόκα, ελαιόλαδο, καρύδια).
Το χταπόδι αποτελεί μάλιστα και το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερόλη. Ιδανικό και για δίαιτα, λόγω των χαμηλών θερμίδων του. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν ιστούς όπως της καρδιάς, των αγγείων του δέρματος αλλά και των περισσοτέρων συστημάτων του σώματός μας, από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών και δρουν αντιγηραντικά

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό χταπόδι
2 σγουρά μαρούλια
1 ματσάκι ρόκα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές μπαλσάμικο
½ ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα χταποδάκια, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Πλένετε τη ρόκα και τα μαρούλια και τα κόβετε με το χέρι. Αναμιγνύετε τα λαχανικά με τα χταποδάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μπαλσάμικο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr