Σαλάτα οσπρίων με τόνο

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι φακές
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές με τη δάφνη, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Όταν είναι μαγειρευμένες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στις φακές. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr