Υλικά
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
½ φλιτζάνι ρεβίθια νερόβραστα
1 μέτρια ντομάτα

1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια και τον τόνο (αφού τον έχουμε στραγγίσει).Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το λεμίνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr