Σαλάτα σολομού με μοτσαρέλα και ρόκα
Αν μέχρι τώρα δεν σας έχουμε πείσει να κάνετε τη σαλάτα βασικό σας γεύμα, σας παρουσιάζουμε τη σαλάτα των καλών λιπαρών. Πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, καλής ποιότητας πρωτεΐνη και πολύ γεύση.
Μην βάλετε πρόσθετο αλάτι, γιατί ο καπνιστός σολομός είναι από μόνος του πολύ αλατισμένος.

Υλικά
100γρ. καπνιστό σολομό
100γρ μοτσαρέλα
2 φλιτζάνια baby ρόκα ή αν δε βρείτε, κανονική
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικκο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη ρόκα και τη στραγγίζουμε.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε τη ρόκα και από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες.
Πάνω σε κάθε ροδέλα τοποθετούμε ένα μικρό κομμάτι καπνιστό σολομό (μπορούμε να το κάνουμε ένα μικρό κύλινδρο).
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ελαιόλαδο και με το μπαλσάμικο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr