Σαλάτα ταμπουλέ με πιπεριά και δυόσμο

Η απόλυτη σαλάτα. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, καθώς από μόνη της περιέχει καλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες συμπλέγματος Β, πολλές φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Υλικά
1 φλιτζάνι σιτάρι σπασμένο (πλιγούρι)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου 1 ώρα.
Αφού περάσει η ώρα και ο όγκος του σιταριού έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αφαιρούμε το νερό και το βάζουμε σε σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει όσο γίνεται καλύτερα.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και τέλος ρίχνουμε και το στραγγισμένο σιτάρι. Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα ελαιολάδου και χυμού λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού τη σερβίρουμε

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr