Σαλάτα του σεφ με γιαούρτι

Μια ελαφριά σαλάτα, πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε λιπαρά. Ιδανική για κυρίως γεύμα δίαιτας.

Υλικά για 2 άτομα
1 μικρό φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μπουκιές ή ε φέτες γαλοπούλα καπνιστή
½ μαρούλι
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
4 φρυγανιές, ή ½ φλιτζάνι κρουτόν
1 μέτρια ντομάτα
1 μέτριο αγγουράκι
2 αυγά βραστά
Για τη σως
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση
Πλένουμε το μαρούλι, την ντομάτα και το αγγούρι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο ή τις φέτες γαλοπούλας, το καλαμπόκι, τις φρυγανιές σπασμένες σε μικρά κομμάτια και τα αυγά κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα. Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σως και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr