Δώστε γεύση και άρωμα στο ψάρι ή τα θαλασσινά σας, σε μια σαλάτα ή ακόμη και σκέτα συνοδεία σαλάτας.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί θα πικρίσει) και σβήνουμε με το κρασί. Σιγογβράζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει ελαφρά να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι .

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr