Υλικά
1 κιλό φρέσκες σαρδέλες
6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από άφθονο νερό, τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε στο τηγάνι τη μία δίπλα από την άλλη και τις τηγανίζουμε. Αφού αφαιρέσουμε το λάδι από το τηγάνι γέρνοντας το σκεύος στο πλάι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και βάζουμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά. Το αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού σερβίρουμε τις σαρδέλες σε μια πιατέλα, μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε από πάνω πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή : minervahorio.gr