Πολλοί νομίζουν ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για δίαιτα. Μια καλή ευκαιρία για να μπει σε μία τάξη η διατροφή τους, μετά τις διακοπές, και να επιστρέψουν εύκολα στα κιλά τους.
Ξεκινάνε λοιπόν μια διατροφή, αλλά ως δια μαγείας διαπιστώνουν ότι η ζυγαριά είναι κολλημένη και παρά το ότι προσπαθούν, δεν χάνουν γραμμάριο.

Το γεγονός αυτό είναι απόλυτα αναμενόμενο, καθώς οι περισσότεροι ξεχνάνε ότι η απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει με το τι τρώμε αλλά και με τι καίμε. Μπορεί δηλαδή να συμμαζεύουμε τα εισερχόμενα, αλλά τα εξερχόμενα, δηλαδή οι θερμίδες που καίμε μειώνονται.
Και γιατί συμβαίνει αυτό; 
Πολύ απλά γιατί ενώ το καλοκαίρι η θάλασσα, το κολύμπι, το περπάτημα, μας βοηθούν να έχουμε μια πιο ενισχυμένη φυσική δραστηριότητα, η επαναφορά στην καθημερινότητα του Σεπτεμβρίου, με την πολύωρη καθιστική εργασία, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι καύσεις που κάνουμε καθημερινά.
Αποτέλεσμα : η ζυγαριά να είναι κολλημένη.
Για να αποφύγετε λοιπόν τις δυσάρεστες εκπλήξεις στη ζυγαριά, θυμηθείτε πέρα από τη σωστή διατροφή, να βρείτε κάποιο τρόπο για να έχετε καθημερινά μια σταθερά ενισχυμένη φυσική δραστηριότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr