Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος Ανάλατο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
2 κουτ. σούπας λικέρ πικραμύγδαλο

200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
150 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και στο σημείο που αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1’ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία λίγα λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, ώστε να έχει χαμηλότερο ύψος και να κρυώσει και πήξει ευκολότερα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον. Όταν δούμε ότι έχει σφίξει τόσο ώστε να πλάθεται μπαλάκια, βγάζουμε από το ψυγείο. Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν σκόνη εντελώς. Τα ρίχνουμε σε μπολ. Παίρνουμε με κουταλάκι μια μικρή ποσότητα από το σοκολατένιο μείγμα, πλάθουμε μπαλάκι με γρήγορες κινήσεις και κυλάμε στο μπολ με τα μπισκότα. Συνεχίζουμε με όλα μ’ αυτόν τον τρόπο. Σε περίπτωση που μαλακώσει πολύ το σοκολατένιο μείγμα, θα χρειαστεί να το τοποθετήσουμε λίγα λεπτά πάλι στο ψυγείο.
Tip: Μπορούμε να παραλείψουμε το λικέρ και να ρίξουμε ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Πηγή : minervahorio.gr