Υλικά
100γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
100γρ σύκα αποξηραμένα
2 σφηνάκια κονιάκ
150 γρ καρύδια ολόκληρα ή μισά
250γρ κουβερτούρα
100γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα σύκα να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια βάζουμε από ένα ή μισό καρύδι μέσα σε κάθε δαμάσκηνο και σε κάθε σύκο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι. Όταν ετοιμαστεί το γλάσσο της σοκολάτας, παίρνουμε ένα-ένα τα γεμισμένα δαμάσκηνα και σύκα, τα βουτάμε στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν πλήρως και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα πάγκο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα γεμισμένα φρούτα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr