Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ γραβιέρα
300γρ καπνιστό σολομό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μετά τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στρώνουμε τις μισές πατάτες σε ένα ταψί το οποίοι έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο.
Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε το 1/3 του τυριού και από πάνω τα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε μικρά κομματάκια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Επάνω από το σολομό βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr