Σουφλέ πατάτας με πιπεριές και απάκι

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 1/2 φλιτζάνι απάκι κομμένο σε κυβάκια
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το απάκι. Ανακατεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε στους 200βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr