Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένα γλυκό αγαπημένο για πολλούς. Όταν όμως βάζει το χέρι του ο Ηλίας Μαμαλάκης γίνεται αγαπημένο σε όλους.

Υλικά
250 γρ. Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αβγά
2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ ποτηράκι μπράντι

Eκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους και το μπράντι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Στο μεταξύ λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο μίγμα του βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω στο μίγμα της σοκολάτας. Τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε 6 ατομικά φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-60 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη σε αραιή σαντιγί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr