Υλικά
2 φλιτζάνια κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ροδέλες πράσου
1 μέτρια πατάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, το πράσο σε ροδέλες και την πατάτα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κουνουπίδι και το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τη σούπα. Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr