Υλικά για 2 μερίδες

1 μεγάλο ή 2 μέτρια αχλάδια
2 λεπτές φέτες τζίντζερ ψιλοκομμένες
2 κουταλιές νερό
20 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά κακάο
3 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο C. . Καθαρίζετε το αχλάδι, το κόβετε στα 4, αφαιρείτε τα κουκούτσια και μετά το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε το αχλάδι με το τζίντζερ και το νερό και σιγοβράζετε με σκεπασμένο το σκεύος για 10 λεπτά μέχρι το αχλάδι να μαλακώσει. Κατόπιν αφαιρείτε το καπάκι και το αφήνετε για άλλα 3 με 4 λεπτά. Μοιράζετε το μείγμα σε δύο πυρίμαχα μπολάκια. Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη. Σ’ ένα καθαρό μπολ χτυπάτε το ασπράδι και το προσθέτετε στο μπολ με τα στεγνά υλικά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμιχθούν όλα καλά. . Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το μείγμα αχλαδιού και ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι η επιφάνειά του να στερεοποιηθεί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr