Υλικά
250γρ φαρφάλες
120γρ. φρέσκο σολομό
200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια και 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι βότκα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το δέρμα από το σολομό και το κόβουμε σε μικρούς κύβους διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολομό. Γυρίζουμε προσεκτικά ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ. Προσθέτουμε το σολομό και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το γάλα και αναμιγνύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας στα ζυμαρικά έτσι ώστε να πάει παντού, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr