Υλικά
½ κιλό αρακά
2 κολοκυθάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα

1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξίδι
Φρέσκο θυμάρι
4 κούπες νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον αρακά σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και το νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιείτε και την αφήνετε να κρυώσει. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνετε με λίγο νερό. Τη βάζετε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr