Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
150 ml. κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 gr. ντοματάκια κονκασέ
200 ml. Τοματοχυμό
200 ml. κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί (που έχουμε προηγουμένως μουσκέψει σε κρασί) το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας με το χέρι και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα. Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr