Υλικά
Για 4-6 μερίδες

750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
60 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδες σκόρδο

Λίγο κύμινο
750 γρ. ντομάτες
Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί (μουσκεμένο), το κρεμμύδι τριμμένο, την μισή ποσότητα από το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε ελαφρώς μακρόστενα σουτζουκάκι . Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις ντομάτες τριμμένες μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο λάδι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα τα σουτζουκάκια και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr