Μια υγιεινή εκδοχή της κλασσικής μπολονέζ, με πολύ λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη.
Η επιλογή του εν λόγω τυριού την καθιστά μια υγιεινή επιλογή ακόμη και για άτομα με υψηλά λιπίδια ή χοληστερίνη.

Υλικά
½ πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
250γρ. κιμά κοτόπουλου
½ πράσο ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το φρέσκο θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε άφθονο βραστό νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα. Μοιράζουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το Μινέρβα Benecol λευκό.

Πηγή : benecol.gr