Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιόσπορους
4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
300γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. του γλυκού baking powder
200γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι (χρειάζεται περίπου 1 κουτ. του γλυκού αλλά αν θέλετε το τροποποιείτε). Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κορδόνια σε μήκος ίσο με αυτό που θέλουμε να έχουν τα κριτσίνια μας και τα ρολάρουμε σε ένα μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τον λιναρόσπορο και τους ηλιόσπορους ώστε να κολλήσουν επάνω τους. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr