Σπιτικά κρουασίνια με κρέμα βανίλια και καστανή ζάχαρη

Υλικά για περίπου 30 κομμάτια
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας στον πάγκο αφού πρώτα έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει. Κόβουμε σε κάθετες λωρίδες (περίπου 15). Σε κάθε λωρίδα σφολιάτας ρίχνουμε κατά μήκος λίγη κρέμα ουσιαστικά αλείφοντας τη σφολιάτα με αυτή, όπως αλείφουμε βούτυρο σε μια φέτα ψωμί. Προσοχή δε χρειάζεται πολύ ποσότητα. Παίρνουμε την κάθε λωρίδα και τη στρίβουμε μερικές φορές. Την τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο κάνουμε και για τις άλλες λωρίδες και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη τα κρουασίνια μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr