Σπιτικά λεχματζούν  με κιμά, κρασί και λαχανικά

Βάλτε γεύση ανατολής στο τραπέζι σας, εύκολα, γρήγορα και διαιτητικά.

Υλικά
4 αραβικές πίτες (μεσαίο μέγεθος)
200γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθεί το περισσότερο λίπος από το μοσχάρι, προτού το κόψετε σε κιμά)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ντομάτα πολτοποιημένη
½ φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε όσο το δυνατό πιο μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να γίνει καλύτερα η ανάμιξή του με τα υλικά.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί και το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια αραβική πίτα, απλώνουμε πάνω της 3-4 κουταλιές της σούπας από τον κιμά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών σε κάθε πίτα μόλις βγει από το φούρνο.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr