Υλικά
400γρ κιμά κοτόπουλο
6 φέτες ψωμί του τοστ λευκό
1 αυγό
1 μέτριο καρότο τριμμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
4 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές του σούπας βρώμη

Εκτέλεση
Παίρνετε τις φέτες του τοστ, αφαιρείτε την κόρα με ένα μαχαίρι και τις βάζετε στο μούλτι για να τις κάνετε ψίχουλα. Σε ένα μπολ προσθέτετε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το αυγό, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε περίπου τρεις κουταλιές του σούπας βρώμη μαζί με τον κιμά, το ψωμί και τα λαχανικά στο μπωλ. Πλάθετε τον κιμά και στη συνέχεια με λαδωμένα χέρια σχηματίζετε τα μπιφτέκια. Τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Θα πρέπει να κόψετε ένα μπιφτέκι για να βεβαιωθείτε ότι μέσα δεν είναι κόκκινο ή ροζ, γιατί σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr