Υλικά
100 γρ. noodles βρασμένα
100 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο ή κιλότο (απαλλαγμένο από το ορατό λίπος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κολοκυθάκι (κομμένo σε λεπτές λωρίδες)
½ φλ. αρακά
1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
Λίγο τζίντζερ (κομμένο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, σαν σπίρτα)
1 μικρή χούφτα από φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό και δυόσμο (ψιλοκομμένα)
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά άσπρο ξίδι

Εκτέλεση

Αλείφετε το φιλέτο με ελαιόλαδο και σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι το ψήνετε για μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετέ το σε ένα πιάτο και αφήστε το προσωρινά στην άκρη. Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τις λεπτοκομμένες λωρίδες από τα κολοκυθάκια και ψήστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις και αυτές στο πιάτο με το κρέας. Βράστε τον αρακά, κρυώστε τον σε τρεχούμενο νερό βρύσης, σουρώστε τον και αφήστε τον στην άκρη. Αναμίξτε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, το τζίντζερ, τα φρέσκα αρωματικά, τη σος σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη και φτιάξτε ένα ντρέσινγκ. Κόψτε το κρέας σε λωρίδες και αναμίξτε το με τα νουντλς, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το ντρέσινγκ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr