Φτιάξτε δικά σας σπιτικά σοκολατάκια, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ένα γευστικό φρούτο όπως η φράουλα. Το γλυκό αποτελεί ένα τρόπο (όχι τον πιο ιδανικό) για να φέρουμε τα παιδιά κοντά στα φρούτα.

Υλικά
300γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (ολόκληρες)
150 γρ μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
250γρ κουβερτούρα
100γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι. Όταν ετοιμαστεί το γλάσο της σοκολάτας, παίρνουμε μία μία τις φράουλες και τις βουτάμε στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν πλήρως. Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα πάγκο και τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι φράουλες. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν καλά για 1 ώρα, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr