Το κόκκινο πιπέρι περιέχει καψαϊκίνη, μα ουσία με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε τα σοκολατάκια για να φάμε κόκκινο πιπέρι, όμως η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
½ ποτηράκι κονιάκ
1 ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι κακάο

Εκτέλεση

Κόβετε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια με το χέρι σας και τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση την ρίχνετε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αφού κρυώσει λίγο το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Όταν περάσουν το βγάζετε και πλάθετε με τα χέρια σας μικρές μπάλες τις οποίες βυθίζετε σε ένα μπολάκι στο οποίο έχετε βάλει το κακάο και τις τοποθετείτε σε ένα δοχείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr