Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά σοκολατάκια, με αγνά υλικά, υψηλής διατροφικής αξίας.

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού κοπανισμένα καρύδια και φουντούκια
200 γρ. κακάο σκόνη
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
5 κουταλιές της σούπας γάλα
100γρ κουβερτούρα
2 σφηνάκια κονιάκ
½ φλιτζάνι κράνμπερι
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς, το κράνμπερι και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το κράνμπερι και ανακατεύουμε καλά. Αφού κρυώσει η ζύμη πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο κακάο. Τα γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κολλήσει το κακάο καλά. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού τα σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr