Σπιτικά στρούντελ με μήλο και κανέλα

Υλικά
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
1 φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα
Ασπράδι από 1 αυγό
Κανέλλα και καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα πάνω στο ένα φύλλο και την άλλη μισή στο άλλο. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά τυλιγμένα σε μεμβράνη στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τα ρολά κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας όσο γίνεται να διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε ροδέλα με ασπράδι αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Πασπαλίζουμε το κάθε στρούντελ με κανέλλα και καστανή ζάχαρη. Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Γίνονται γύρω στα 25 κομμάτια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr