Υλικά
4 κρόκους
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. κονιάκ

2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Για το τέλος
Αλεσμένα καρύδια
Κανέλλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη λιωμένη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα. Αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να σχηματιστεί μια μέτρια ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού. Κόβουμε όλη τη ζύμη σε σχετικά μικρά ορθογώνια. Με τα δύο μας δάχτυλα σφίγγουμε το μέσο από το κάθε ορθογώνιο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φιογκάκι. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ορθογώνια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μετατραπεί όλη η ζύμη σε φιογκάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα φιογκάκια ώστε να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τις δίπλες και τις αφήνουμε να τραβήξουν μέσα το σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα. Βγάζουμε από το σιρόπι, αραδιάζουμε τις δίπλες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα και καρύδια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr