Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές κρέπες με αγνά υλικά, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Για τη ζύμη:
2 ολόκληρα αυγά
10 γρ. Xωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
100 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 νεροπότηρο γάλα
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Xωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο για την επάλειψη

Για τη γέμιση:
10 γεμιστά μπισκότα σοκολάτα ψιλοθρυμματισμένα
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα


Eκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και το ανακατεύουμε καλά όταν θα θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ως μεζούρα για την ποσότητα με την οποία κάθε φορά θα φτιάχνουμε την κρέπα μας. Σε ένα τηγανάκι ελαφρώς βουτυρωμένο με Xωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό), αδειάζουμε το μίγμα από τις κρέπες με το οποίο το έχουμε γεμίσει, και αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί. Με μια σπάτουλα, μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγανάκι και επαναλαμβάνουμε μέχρι έως ότου να τελειώσει η ποσότητα της ζύμης μας. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη λιωμένη μπανάνα. Γεμίζουμε όλες τις κρέπες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα. Πιάνουμε την κρέπα από τις άκρες της, και τη διπλώνουμε στα 4, σα να είναι μαντιλάκια. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Παράλληλα, χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές νερό και τις περιχύνουμε με αυτό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή: minervahorio.gr