Μια πρόταση για τηγανιτό μπακαλιάρο αλλά σε πιο υγιεινή εκδοχή, με πολλά λαχανικά και μυρωδικά.

Υλικά
2 μεγάλες φέτες μπακαλιάρου, καθαρισμένες από πέτσες και κόκκαλα και θρυμματισμένες με το χέρι σε μικρά κομματάκια
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε μπωλ
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκκαλα και τον θρυμματίζουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Αναμιγνύουμε τον μπακαλιάρο με την πατάτα, το κρεμμύδι, το καρότο και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε μικρές κροκέτες με τα χέρια μας και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό (χτυπημένο καλά) και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε ελαιόλαδο, ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ομάδα neadiatrofis.gr