Η γρανίτα αποτελεί την πιο ολιγοθερμιδική επιλογή παγωτού, καθώς δεν περιέχει λιπαρά, παρά μόνο ζάχαρη.

Υλικά
1 λίτρο πολτό από ώριμα βερίκοκα χτυπημένα καλά στο μπλέντερ
200γρ ζάχαρη
1 κουτάκι βανίλια

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό μαζί με τη ζάχαρη ώστε να διαλυθεί.
Αφού βράσει το μίγμα για περίπου 10 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, φροντίζοντας να το βγάζουμε ανά 1ώρα και να το χτυπάμε καλά για να γίνει αφράτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr