Υλικά
800γρ φράουλες
500γρ ζάχαρη
200γρ νερό
4-5 φυλλαράκια δυόσμο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το δυόσμο, τόσο ώστε να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς όμως να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις περνάμε από αποχυμωτή. Θα πρέπει να πάρουμε περίπου 500γρ χυμό φράουλας (αν βγει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο δεν πειράζει). Αφαιρούμε το δυόσμο από το σιρόπι μας και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από τις φράουλες. Ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για 1 μήνα. Όταν θελήσουμε να φτιάξουμε φραουλάδα, βάζουμε σε ένα ποτήρι το μίγμα που ετοιμάσαμε γεμίζοντας κατά το 1/3. Προσθέτουμε αρκετά παγάκια και συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με παγωμένο νερό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr