Υλικά
1 κιλό αχλάδια (κρυστάλια ή τύπου Φέτελ)
600γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα περνάμε από το μούλτι ώστε να γίνουν πολτός. Προσπαθούμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε ώστε να μη μας μαυρίσουν και γίνει η μαρμελάδα σκουρόχρωμη.

Τοποθετούμε τον πολτό από τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά και μόλις λιγοστέψουν τα υγρά ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μπορεί να κολλήσει.
Δοκιμάζουμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη βάζοντας μια μικρή κουταλιά σε ένα στεγνό και καθαρό πιάτο.
Αφήνουμε να κρυώσει και με το δάχτυλό μας κάνουμε μια γραμμή χωρίζοντας τη μαρμελάδα σε δύο μέρη.
Αν ξαναενωθεί τότε χρειάζεται λίγο βράσιμο ακόμη.
Αν δεν ξαναενωθεί τότε είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα.
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr