Σπιτική Μαρμελάδα μήλο – κανέλλα

Φτιάξτε την πιο αρωματική μαρμελάδα, με αγνά υλικά που γνωρίζετε.

Υλικά
8 μέτρια μήλα
6 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. νερό
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλλας

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τα οποία ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν. Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι και την κανέλλα. Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλλας και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr