Μια εξαιρετική επιλογή για να δώσετε γλυκιά γεύση στην καθημερινότητα σας, ακόμη και αν είστε σε δίαιτα. Βάλτε τη στο ψωμί ή σε ένα γιαούρτι.

Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1300 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι. Τα βράζουμε όλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα βύσσινα και να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού αποθηκεύσουμε σε καλά πλυμένα και στεγνά γυάλινα βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr